Anti-tekenband

Anti-tekenbanden met 100% originele EM-X kralen

 

Mijn natuurlijke anti-tekenbanden worden gemaakt van oersterk Paracord (4mm dik) en kralen (ook wel keramiek pijpjes genoemd), gemaakt van 100% echt EM-X keramiek.

EM-X keramiek is keramiek gebakken met EM (Effectieve Micro organismen) gefermenteerde klei.  Tijdens het bakken is de informatie (trilling) en energie van de EM micro organismen in de klei opgeslagen die deze daarna weer afgeeft aan zijn omgeving en zorgt voor meer harmonie en een verhoging van de natuurlijke weerstand van uw hond.

De trilling wordt door teken en ook vlooien als zeer onprettig ervaren maar wordt door honden en mensen niet opgemerkt. De EM-X kralen zorgen ervoor dat uw hond minder aantrekkelijk wordt voor teken en vlooien en dus minder snel gebeten zal worden.
De kralen zijn natuurlijk en veilig en in basis ook geschikt voor honden met allergieën en voor pups. Geen druppels, tabletten of chemische banden waarbij toch een hoeveelheid gif in het bloed van de hond terecht komt, maar een leuke geknoopte band met 100% veilige kralen.


Gebruik en reinigen van uw anti-tekenband

 

 

De banden maak ik in drie maten waardoor er altijd een maat tussen zit die geschikt is voor uw hond.
De band is geen halsband dus niet geschikt om de riem hieraan vast te maken, deze wordt dus naast de halsband gedragen. 
Blijf na de wandeling de hond wel altijd controleren, want net als bij andere anti-tekenproducten, geeft de band geen 100% garantie. Wel belangrijk is om de band zoveel mogelijk om te laten. Bij wild spelen mag de band natuurlijk af, maar probeer de band, zeker de eerste weken, zoveel mogelijk dag en nacht om te laten.
De werking van de anti-tekenband is per hond verschillend, over het algemeen duurt het ongeveer 3 weken voor de band zijn werk goed doet en de hond minder aantrekkelijk maakt voor teken om zich in vast te bijten. Door de kralen iedere 14 dagen even goed met koud water af te spoelen om vuil en huidschilfers te verwijderen, blijft de band optimaal werkzaam. Daarna de band bij voorkeur in de zon of onder een uv-lamp laten drogen om de micro organismen weer te activeren. Gebruik geen zeep bij de anti-tekenband. Doe bij het wassen van de hond de band even af, want zeep kan de werking van de kralen verminderen. Zwemmen is geen enkel probleem, zolang het maar niet in chloorwater is. 
Zolang de kralen steeds geregeld gereinigd worden, kan de band jarenlang meegaan. Paracord is sterk en de band kan buiten het tekenseizoen zonder problemen worden opgeborgen om wanneer nodig weer uit de kast te worden gehaald. De kralen zijn van keramiek en dus wel iets kwetsbaarder.


Hieronder ziet u een aantal voorbeelden.
Wilt u liever een andere kleur (combinatie) bestel dan de vierde optie van elke maat en vermeld de gewenste kleuren in de boodschappenwagen.